Ajankohtaista

 

Sähköinen asiointi kännykällä ja tabletilla la 3.3.2018 klo 12-15 Iisalmen Invalidit ry:n toimistolla

 

Otetaanpa jälleen netti haltuun älypuhelimilla ja tableteilla.
Luvassa on tuhti paketti hyvää perusopastusta kännykän ja tabletin käytöön päivittäisasioinnissa. Aiheina ovat mm.
- pankkiasiointi
- virallinen asiointi: esim. kela, kanta, verottaja
- internettilien ero pankkitileistä
- verkkopankkitunnusten käyttäminen
- valokuvien ja videoiden lähettäminen
- tietoturvasta huolehtiminen
- vinkkejä laitteiden käyttöön

Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään ti 27.2.2018 Helena Karhulle puh 050-3715993 tai sähköpostilla helena.karhu@meili.fi


Huom, paikkoja rajoitetusti!

 

 

 

 

 

 

Esite koulutuksesta
Laulu-/karaokeiltojen vetäjä
Jukka Hiltunen

Yhteislaulu- /karaokeillat torstaisin klo 17 - 19 Invaliditalon kerhohuoneella

 

Kaivatut yhteislaulu- /karaokeillat jatkuvat jälleen torstaisin. Nyt meillä on käytössä uudet, ajanmukaiset karaokelaitteet ja iso taulutelevisio.

Laulupaikka on Invaliditalon kerhohuone, Joukolankatu 6.

Tervetuloa!


Lisätietoja Jukka Hiltunen 0500 998 050

Pääkallokelit ovat taas täällä

Invalidiliiton Pääkallokelit-kampanja muistuttaa liukkaiden kelien vaaroista ja talvikunnossapidon tärkeydestä. Liian moni jalankulkija loukkaa itsensä talven pääkallokeleillä.

Talviaikana ulkona sattuu noin 20 000 liukastumistapaturmaa kuukaudessa. Määrä voi olla todellisuudessa vielä suurempi, sillä jalankulkijoiden yksittäisonnettomuudet jäävät osin onnettomuustilastoinnin ulkopuolelle. Usein liukastumisesta seuraa nyrjähdys tai venähdys, ruhje tai luunmurtuma.

Lasku yhteiskunnalle on myös suuri. On arvioitu, että liukastumisista aiheutuu jopa 420 miljoonan euron kustannukset vakuutusten, sairaanhoitokulujen ja sairaspoissaolojen takia.

Invalidiliitto – esteettömyyden asiantuntija

Auraamattomat lumipenkat, ulko-ovien edustoille jäätynyt vesi, pimeät ja liukkaat portaat sekä luiskat aiheuttavat vaaratilanteita ihan jokaiselle. Invalidiliitto muistuttaa kampanjassaan, että esteetön kulku pitää olla mahdollista kaikille kulkijoille myös talvella. Toimiva talvikunnossapito on avainasemassa liukastumistapaturmien ehkäisyssä.

– Talvikeleihin pitää osata varautua jo ennakolta, eikä antaa talven yllättää. Myös vastuut huoltoyhtiöiden, kiinteistöjen omistajien ja kuntien välillä on hyvä selvittää, ettei tule yllätyksiä, sanoo Invalidiliiton esteettömyysasiantuntija Ari Kurppa.

Liukastumistapaturmista aiheutuneet kustannukset ovat viisinkertaiset verrattuna katujen kunnossapidon kustannuksiin. Kävelyreittien ja pihojen kunnossapito, liukkaudentorjunta sekä valaistus maksavat nopeasti itsensä takaisin terveysmenojen säästöinä.

Pistesarjat – sulanapitojärjestelmien asiantuntija

Tänä vuonna Invalidiliiton kumppani on Pistesarjat Oy, joka on valmistanut sulanapitojärjestelmiä Suomessa jo 40 vuoden ajan.

– Olemme mukana kampanjassa kertoaksemme pitkäikäisistä sulanapitoratkaisuistamme, joiden avulla saadaan ehkäistyä liukastumistapaturmia. Järjestelmämme soveltuvat niin pieniin kuin suuriinkin kohteisiin, kuten julkisten alueiden kulkuväyliin, ramppeihin ja portaisiin, toteaa Pistesarjat Oy:n yrittäjäosakas Heikki Hämäläinen.

Missä on Suomen liukkain kylä?

Oletko sitä mieltä, että sinun kotipaikkakuntasi, asuinalueesi tai vaikka kaupunginosa jossa käyt töissä, on Suomen liukkain? Ota kuva paikasta, jossa meinasit liukastua pahasti ja jaa kuva haluamassasi sosiaalisen median kanavassa (Instagram, Facebook tai Twitter) ja lisää mukaan tunnisteiksi paikan nimi, #pääkallokelit #loppuliukastumisille @invalidiliitto @pistesarjat. Kaikkien kisaan osallistuneiden kesken arvotaan Icebug-nastakengät. Lisäksi Pistesarjat Oy lahjoittaa sulanapitokaapelit alueen rakenteilla olevaan julkiseen kohteeseen. Lisätietoa kampanjasta ja kilpailusta www.pääkallokelit.fi.

Lisätietoja:

Esteettömyysasiantuntija Ari Kurppa, Invalidiliitto, 0504307268, ari.kurppa@invalidiliitto.fi

Yrittäjäosakas Heikki Hämäläinen, Pistesarjat Oy, 040 502 5555, heikki.hamalainen@pistesarjat.fi

 

 

 

Tuettujen lomien kalenteri 2018 ilmestynyt

 

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n ja Invalidiliitto ry:n yhteistyössä järjestämien tuettujen lomien lomakalenteri vuodelle 2018 on ilmestynyt. Eri teemojen ympärille rakennetut lomat toteutetaan STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) tuella. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein ja lomalle voi hakeutua kuka tahansa. Lomilla on kuitenkin tietty kohderyhmä, joka kannattaa ottaa hakiessa huomioon. Hakuaika lomalle päättyy 3 kk ennen lomaa.

Lomaa haetaan joko sähköisesti tai tulostettavalla hakulomakkeella, lomakkeet löytyvät osoitteesta www.mtlh.fi. Hakulomakkeita saa myös Invalidiliitosta, paula.partanen@invalidiliitto.fi tai puh 044 7650667. Lisätiedot ja lomakalenteri löytyvät Invalidiliiton kotisivuilta >>

 

 

Myytävänä taulu

Myytävänä käsintehty taulu. Taulu on nähtävillä toimistolla.

Näet taulun isommassa koossa klikkaamalla kuvaa.